E3 och Final Fantasy XIII

Microsoft har haft sin presskonferens och även om det inte var jättemycket intressant (förutom snygga micar till Lips) så känns hoppet för att Sony ska komma tillbaka till forna dagars glans mer osannolikt. Final Fantasy XIII är det senaste Microsoft har betalat sig till och jag hoppas verkligen att Sonys presskonferens har något nytt och extremt tilltalande att komma med. För om det är Little big planet, Home och Resistance 2 eller nåt annat redan utannonserat så blir jag besviken.

Till att börja med har jag har aldrig fattat hypen kring Little big planet. Visst, det är gulligt, kreativt och verkar kul men så jävla megaballt är det inte! Home verkar mer och mer som en gimmick som aldrig kommer bli något man verkligen vill spendera en massa tid med och Resistance 2 ser inte direkt imponerande ut av de senaste filmerna att dömma med ostabil framerate och opolerad grafik.

Nu ska jag iof ta det lite lugnt då Resistance 2 fortfarande är i alphastadiet och just därför inte behöver ser polerat och snyggt ut. Men är det någon dryg inställning hos Sony som gör att de gång på gång förlorar spel som skulle vara enorma dragplåster för deras maskin trots att det gått segt i början av maskinens livsperiod och med en konkurrent som har ett år i försprång.

Final Fantasy XIII såg jag som nästa stora spel till Playstation 3 och att nu även det går multiplatform känns som ett slag i magen för en maskin som kämpar för att få bra exlusiva spel och inte bara usla portar. Det började redan kännas som det var nåt på gång när Star Ocean gick och blev 360 exklusivt. Ett spel som alltid funnits på Sonys maskiner. Det jag funderar över är att Sony borde börja göra som Microsoft och muta till sig exlusiviteter från tredjepartsutvecklare. För deras ”vi betalar inte för exklusiviteter” mentalitet verkar göra att Microsoft alltid kommer ligga steget före.

Så… Sony, blow me away imorgon liksom.

Annonser

~ av Glenn på juli 14, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: