DS3 och COD4

Pripyat

Idag fick jag min Dual shock 3. Den första Sixaxis-kontrollen knakade om man vred lite i den och kändes lika plastig som en badboll. Dual shock 3 känns dock solid som en tegelsten och väger en aning mer vilket gör att den faktiskt känns mer rejäl. Så grattis Sony, det är så här kontrollen skulle varit från början.

Jag har även börjat spela Call of duty 4 och jag gillar spelet enormt. visst känns det ibland lite konstigt att springa runt i arabiska städer som en amerikan och skjuta araber, speciellt som detta pågår just nu i verkligheten. Skjuter man rymdvarelser är det ju för jordens bästa och rättfärdigar att man fyller monster efter monster med bly och diverse andra material. Att skjuta araber och öststatsfolk känns inte lika lustigt. Dock blir det aldrig för mycket ”America Fuck yeah!” i spelet vilket iaf är skönt. Om man bortser från det politiska så är Call of duty 4 ett helt galet kul spel. Enspelarkampanjen klarar man av på en dag eller två. det är välgjort, bra röstskådespel och snygg grafik. Hur dom fått städerna och omgivningen realistisk är väldigt imponerande, speciellt delen då man är i staden Pripyat nära Tjernobyl. det var så sjukt imponerande att kunna känna igen sig då jag några veckor innan sett en dokumentär om just staden Pripyat.

Det är dock inte enspelarkampanjen som är det bästa med Call of duty 4 utan dess största styrka finns i form av multiplayer. Att man får erfarenhetspoäng går upp i nivå när man spelar gör att man alltid har en anledning till att koppla upp sig och spela mot andra.Du börjar med några stycken vapen du kan välja emellan. Efter att ha hittat en favorit så kan man börja gå upp i nivå med det vapnet. Efter ett tag låser man upp diverse sikten till sitt vapen samt andra tillbehör som underlättar spelandet avsevärt. När man nått upp till vissa nivåer låser man även upp nya vapen som man i sin tur kan låsa upp nya saker till. Vill man ha tillgång till alla vapen och alla tillbehör får man spela på ett bra tag kan jag gissa.

Det enda som är riktigt dåligt just nu är hur de olika versionerna av spelet till Playstation 3 behandlas. Den amerikanska versionen har sedan länge fått tillgång till 1.2 uppdateringen vilket förbättrar spelets online-del avsevärt. Den europeiska versionen har dock inte fått den här uppdateringen än vilket gör att folk är galet upprörda på Infinity Wards (spelets skapare) egna forum samt att jag inte kan spela med mina vänner. det sägs att uppdateringen är på väg och borde dyka upp väldigt snart men detta är också något som hävdats långt innan.

Annonser

~ av Glenn på februari 4, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: