3 minuter Silent Hill 5

Silent Hill 5 ser verkligen bra ut, rent grafiskt. Att utvecklarna nu är jänkare istället för japaner känns lite märkligt dock, för är det något land som kan det här med psykologisk skräck så är det japan, både i film och spel. Vad jag läst så säger dom amerikanska utvecklarna att dom både förbättrat stridssystemet och hur man lättare kan manövrera kameran för att få bättre översikt vad som händer. Båda dessa ”förbättringar” låter som att dom kan ta bort just obehagskänslan som Silent Hill tidigare haft. Huvudkaraktären i det nya spelet ser ut som en snygg välbyggt kille men jag gillar mer hur Harry Mason och James Sunderland såg ut med sin slitna look i del 1 och 2 i serien. Dom kändes mer mänskliga.

Nu behöver det inte betyda något negativt egentligen att det nya spelet utvecklas i väst då det relativt nysläppta Silent Hill Origins till psp fått bra kritik (79% enligt gamerankings) så dom verkar ju ha lyckats. Men ändå är jag lite orolig att det krypande obehaget inte kommer kännas på samma sätt som det gjort innan. Att hela tiden känna att det när som helst ska hända något utan att det egentligen gör det är nog det läskigaste med dom tidigare spelen. Det är nog den känslan som gör att man med ett rop hoppar till när en vanlig telefon ringer i det första spelet. Fyfan.

Nåväl, låter dom bara bli att köra ”shit yeah, ni har total kontroll över karaktären och han är grym på att slåss” mentaliteten i spelet så borde det bli bra. Det och kanske mindre stilistiska referenser till filmatiseringen.

Det man dock gärna får förbättra i 5an är röstskådespelet.

”Cheryl, is that…Cheryl?” haha.

Annonser

~ av Glenn på december 11, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: